Kom-deg-ut-dagen

7. februar var den store dagen vi hadde gått og trippet og ventet på. Vårt første oppdrag for DNT. Dagen kom, og været var ikke akkurat fristende. Når vi så ut av vinduet var stikkordene: grått, vått og rått. Likevel, avsted til Høgås skistadion på Evje, bar det.

IMG_6076
Ivrig skigåer
IMG_6079
Mange knall og fall, men like blid hver gang! Ja, faktisk!
IMG_6082
Leselæring

En haug av hyggelige frivillige og ansatte fra turistforeninga møtte oss med et stort smil, klar til tjeneste. Vi begav oss først ut på skiløypa med poster med spørsmål til både store og små. Pluss i margen for utfordring også for de voksne! Det var ikke akkurat silkeføre, og en utfordring å holde seg på bena. Men utrolig nok var humøret på topp til stadighet. Pluss til Tara!

IMG_6089
Truger var topp!
IMG_6098
Vår usedvanlig hyggelige guide, Sondre.

Etter en veldig lønnsom premieutdeling (grunnet noe lav deltagelse) var det klart for trugetopptur. Det var kjempegøy å prøve det. For en merkelig følelse det var å ha på seg to alt for store “sko”! Man skulle tro at vi som tross alt kommer fra bigfoot family var vant til å stå med bena støtt planta på bakken. Det tok ikke lang tid før Tara hadde løpt opp bakken i superfart. Verken jeg eller guiden vår Sondre klarte å holde følge. Dette var gøy!

What goes up, must come down. Men ikke på truger, med rumpeakebrett, såklart!

IMG_6114

Etter et par timer i snøen gjorde det godt å varme seg i grillbua med kakao og vafler. Bare for å gjøre seg klar for å prøve seg på skiskyting! Og som mor koste seg når hun fikk 4 av 5 treff! Kan hende det hadde vært annerledes om jeg faktisk hadde rast på ski frem til skyteposten, og ikke labbet i bedagelig tempo. Men hysj, det trenger vi jo ikke å si noe om! Til tross for flere forsøk ble det aldri full pott, men topp score for engasjement.FullSizeRender.jpg

For en hyggelig dag dette ble, til tross for kjedelig vær. Helt ærlig, så hadde vi aldri i livet dratt ut, om det ikke hadde vært for dette oppdraget. Men vi er så glad for at vi gjorde det! Det var kjekt å prøve ut et par aktiviteter vi neppe hadde fått testet ut, om vi ikke hadde kjørt en liten time fra Kristiansand, på akkurat denne dagen. På kom-deg-ut-dagen, kom vi oss ut, selv om vi ikke hadde lyst til å gå ut, likevel er vi lykkelige for at turistforeninga dro oss ut! Pluss til DNT!IMG_6124

Leave a comment